Opgelet! Voeding wordt niet verzonden met de post. Selecteer 'Levering voeding' voor uw regio. Koopt u voeding via de webshop wacht u met betalen tot wij u de totaalprijs sturen van de door u bestelde hoeveelheden.

Wie zijn we en wat doen we?

Wie zijn we?

Hallo,

Wij zijn Kara en Tjörven. We zijn al beste vriendinnen sinds we elkaar leerden kennen op ons 15 jaar. We willen met 'T gepeld ajuintje mensen zoveel mogelijk mensen stimuleren om milieubewust te leven. We zijn beide mama en vinden het beiden belangrijk om onze verantwoordelijkheid op te nemen en de wereld een beetje mooier achter te laten voor onze kinderen. Je zal opmerken dat het feit dat we beide mama zijn ons concept kleurt. We snappen bijvoorbeeld helemaal dat je het soms te druk hebt om aan goede gewoontes toe te komen. 

 

Kara, Tjörven en hun schattige kroost

En wat doen we?

We willen in 'T gepeld ajuintje op zoveel mogelijk manieren bijdragen aan een beter wereld. Daarom is 'T gepeld ajuintje zoveel meer dan een verpakkingsvrije winkel. 'T gepeld ajuintje is ontstaan om op zo veel mogelijk manieren bij te dragen aan een duurzaam leven. Je kan hier natuurlijk komen winkelen met je eigen potjes en zakjes in onze verpakkingsarme winkel. We breiden het zelf uit met een bestellings- en leveringsdienst.

We helpen je ook met veel plezier om ecologische cadeautjes te voorzien tijdens vele traditionele momenten in het leven: geboortepresentjes, klastraktatie, bedrijfscadeautjes, verjaardagscadeautjes.
Daarnaast willen we mensen stimuleren om eens te experimenteren met het verpakkingsvrij leven. Zo delen we onze eigen experimentjes via social media. Maar je kan ook komen proeven van workshops die in de lijn liggen met onze levensvisie, namelijk persoonlijke ontwikkeling, natuurlijk leven, DIY's leren, ...
We willen ook de jongeren betrekken en bieden lezingen aan voor scholen rond het verpakkingsvrij leven. 

Natuurlijk is ons eerste en grootste doel om zo veel mogelijk plastiek te vermijden en het mogelijk te maken om op een bewustere manier te winkelen. We dromen er van om zo veel mogelijk mensen kleine stapjes te laten zetten richting milieubewust zijn en dat willen we doen op verschillende manieren.

Verpakkingsvrij winkelen hoeft je leven niet extra moeilijk te maken. In tegendeel het moet gemakkelijk zijn.

Dit doen we door enerzijds onze producten goed uit te pluizen voor ze in ons assortiment komen. Het is ondertussen hip om ecologische te leven, maar veel producten / ketens maken gebruik van greenwashing om hun producten ecologischer te laten lijken dan ze eigenlijk zijn. Dit doen ze door losjes om te springen met allerlei termen zoals 'ecologisch', 'biologisch', ... Maar als je hier je producten inkoopt dan weet je dat het kwaliteit is. We kijken ook verder dan 'biologisch' omdat we bewust zijn dat transport ook een grote invloed heeft op het milieu. Daarom hebben we verschillende lokale specialiteiten in ons aanbod. Zo hebben we vegan koekjes van Basta sia buono uit Sint-Niklaas, ambachtelijke chocoladepasta uit Wachtebeke, worden onze (veganistische) zepen in blok van Oh Lou Lou in Brussel centrum gemaakt door een klein, ambachtelijk familiebedrijfje. Zo hebben we over veel van onze producten wel een verhaal.
We letten bij onze producten ook steeds goed op of het geschikt is voor een veganistische levensstijl. Zo zijn er de vegan snoepjes, de vegan ontbijtgranen en zijn ook al onze koekjes geschikt voor veganisten. Maar ook onze deo's, shampoo's en de meeste van onze zepen bevatten geen dierlijke producten!

Gezien onze eigen zoektocht voor alternatieven van het traditionele geboortesuiker besloten we ook een verpakkingsvrij, biologisch en zelfs vegan aanbod geboortepresentjes aan te bieden. Je kan ons kleinste formaat van bokaaltje laten vullen met al het lekkers van uit de winkel. Je kiest hierin zelf of je gaat voor een traditioneel snoepje of liever wat gedroogd fruit, ontbijtgranen of wat nootjes. Maar je kan het natuurlijk ook vullen met onze vloeibare zepen, of creatief gaan met de DIY producten. Zo kan je zelfs een ervaring geven in plaats van een snoepje.
Naast het vullen verzorgen we met veel plezier ook de decoratie van de potjes door een touwtje en de naam er op te schrijven. Die houden we natuurlijk geheim tot je baby er is :)

We gaan ook een stapje verder in het gemakkelijk verkrijgen van verpakkingsvrije producten. We geven klanten de mogelijkheid om bestellingen op voorhand te laten klaar zetten of je producten te laten leveren in Aalst of de gemeenten rondom Aalst. Deze leveringen gebeuren door ons persoonlijk en worden georganiseerd op dinsdag of vrijdag.
We hebben voor de bestellingen en leveringen een waarborgsysteem van onze glazen bokalen uitgewerkt. Je betaalt voor elk formaat van bokaal €1.00- en voor elk formaat van fles €1.30-. Ben je helemaal fan van onze flessen en bokalen dan mag je ze houden. Ook kan je ze zelf schoonmaken en terug laten opvullen. Maar we geven je ook de mogelijkheid om de bokalen terug te brengen of om te wisselen voor een ander formaat. Wij steriliseren de bokalen en brengen ze terug in omloop in het bestellingssysteem.

Verpakkingsvrij leven is géén wedstrijd maar een proces van levenslang leren. En wat is er nu leuker dan samen te leren van elkaar, of samen op zoek te gaan naar een oplossing. Hiervoor gebruiken we enerzijds social media door informatie, recepten of experimentjes te delen. We willen ook in-person leren van elkaar door (na de corona-periode) een maandelijkse verpakkingsvrije koffieklets te organiseren. We komen bij elkaar en onder het genoegen van een koffie of thee brengen we elkaar op ideeën of delen we tips van hoe wij iets aangepakt hebben om meer milieubewust te leven.